У центрі Миколаєва водій фури не пропустив «швидку»: водія оштрафували

Коли мова йде про необхідність термінової допомоги, рахунок часу іноді йде на секунди. Часто затримка в дорозі спецтранспорту відбувається по причині ненадання переваги в русі, як водіями інших транспортних засобів, так і пішоходами.

Такий випадок стався вчора на вулиці Пушкінській. Водій вантажівки не надав переваги в русі швидкій, яка рухалася з увімкненими проблисковими маячками та спеціальним звуковим сигналом. Факт порушення зафіксували патрульні відділу безпеки дорожнього руху, які зупинили вантажівку, провели з водієм роз'яснювальну бесіду та склали постанову.

Відповідно до правил дорожнього руху, в разі наближення транспортного засобу з увімкненим синім проблисковим маячком та (або) спеціальним звуковим сигналом водії інших транспортних засобів, які можуть створювати йому перешкоду для руху, зобов’язані дати йому дорогу і забезпечити безперешкодний проїзд зазначеного транспортного засобу.

За ненадання переваги в русі оперативному транспорту з увімкненими звуковими та світловими сигналами передбачена адміністративна відповідальність – штраф у сумі 680 гривень (ч.3, ст.122 КУпАП).

За інформацією управління патрульної поліції Миколаївської області.