На Миколаївщині усі захисні споруди мають функціювати у цілодобовому режимі

У п'ятницю, 2 червня, відбулось позачергове засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій при Миколаївській обласній військовій адміністрації.

Головував на засіданні перший заступник начальника Миколаївської обласної військової адміністрації Георгій Решетілов, участь взяли керівництво Головного управління ДСНС України у Миколаївській області, управління з питань цивільного захисту Миколаївської ОВА, Головного управління національної поліції у Миколаївській області, начальники районних військових адміністрацій, голови територіальних громад.

Розглядалось одне, але нагальне та важливе питання - організація укриття населення у фонді захисних споруд цивільного захисту.

«На період дії режиму воєнного стану усі захисні споруди цивільного захисту області повинні працювати у «цілодобовому режимі функціонування». Життя наших громадян найцінніше, і це має пам'ятати кожен балансоутримувач захисних споруд та інших об’єктів укриття усіх форм власності», - наголосив Георгій Решетілов.

Він зазначив, що відсьогодні комісійно буде перевірено усі об'єкти фонду захисних споруд цивільного захисту в області та у разі виявлення будь-яких порушень чи недоліків, винних буде притягнуто до відповідальності.

За результатом обговорення зазначеного питання, визначено порядок вжиття подальших заходів, комісійних обстежень, спрямованих на визначення рівня готовності до використання за призначенням захисних споруд цивільного захисту, забезпечення безперешкодного цілодобового доступу до них населення, обладнання необхідним майном тощо.

З картою бомбосховищ та укриттів м. Миколаєва можна ознайомитися за посиланням https://www.google.com/maps/d/viewer...

З переліком захисних споруд цивільного захисту (що готові та обмежено готові до використання за призначенням) в Миколаївській області можна ознайомитися за посиланням https://drive.google.com/.../1936d5bMtQhuRUONnMvN.../view...