У Миколаєві суд відправив до СІЗО херсонця, підозрюваного в колабораціонізмі

У Центральному районному суді м.Миколаєва розглянуто клопотання про обрання міри запобіжного заходу 49-річному мешканцю Херсону, підозрюваному у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.7 ст.111-1 КК України (добровільне зайняття громадянином України посади в незаконних судових або правоохоронних органах, створених на тимчасово окупованій території).

Відповідно до матеріалів клопотання, під час окупації м.Херсон, підозрюваний погодився на пропозицію обійняти посаду старшого експерта в незаконно створеному експертно-криміналістичному центрі ГУ МВС в області.

На займаній посаді він проводив відповідні дослідження та готував висновки експертиз псевдоправоохоронного органу. Окрім цього, в період окупації Херсону, останній неодноразово виїздив у відрядження на територію рф, зокрема до столиці держави-агресора.

Після звільнення Херсону, підозрюваний працевлаштувався на посаду головного спеціаліста до одного з управлінь Херсонської обласної військово-цивільної адміністрації. На момент обрання запобіжного заходу чоловіка вже було звільнено.

У судовому засіданні, захисник просила обрати запобіжний захід не пов'язаний з триманням під вартою, посилаючись на недоведеність ризиків. Підозрюваний підтримав думку захисника.

Заслухавши думки сторін та дослідивши матеріали клопотання, слідчий суддя Володимир Лященко ухвалив обрати підозрюваному запобіжний захід у виді тримання під вартою без визначення розміру застави.

Прес-служба Центрального районного суду м.Миколаєва