У Миколаєві нетверезий водій пропонував патрульним хабар

Сьогодні, близько 8-ї години, патрульні зупинили автомобіль ВАЗ на вулиці Знам'янській, який порушив ПДР.

Про це повідомляє управління патрульної поліції Миколаївської області.

Спілкуючись з водієм, поліцейські помітили у нього ознаки алкогольного сп'яніння та запропонували пройти огляд на стан сп'яніння у встановленому законом порядку, на що останній відмовився та почав пропонувати інспекторам грошові кошти, а саме 200 доларів США, за непритягнення його до відповідальності.

Громадянина неодноразово попереджали про кримінальну відповідальність за його дії, але чоловік попередження проігнорував. Керманич все ж таки пройшов огляд на стан сп'яніння у медичній установі. Результат тесту становив 1.29 проміле, що у 6 разів перевищує допустиму норму. Патрульні викликали на місце події слідчих, а також склали на водія протокол за ч. 1 ст. 130 (Керування транспортними засобами у стані сп'яніння) КУпАП.

Пам'ятайте, що за ч. 1 ст. 369 (Пропозиція неправомірної вигоди) ККУ передбачена кримінальна відповідальність — штраф від 500 до 750 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк від 2 до 4 років, або позбавленням волі на той самий строк.

Патрульні нагадують: навіть натяк на пропозицію неправомірної вигоди може розцінюватися патрульним, як спроба дати хабар.