Миколаївський та херсонський рибоохоронний патрулі організували спільний рейд

Інспектори миколаївського та херсонського рибоохоронних патрулів організували спільний рейд на річці Інгулець. В обох областях станом на 6 липня діє заборона на вилов риби. Понад 100 метрів сіток інспектори дістали з води.

Про це кореспондентам Суспільного повідомив головний державний інспектор Миколаївського рибоохоронного патруля Олександр Сілецький.

До того, як звільнили Снігурівську громаду й Херсон, розповідає Олександр Сілецький, водойму не інспектували. Навколишні села були в окупації. Географічно на одному відрізку річки чергуються ділянки, що відносяться до Миколаївської та Херсонської областей.

"Там давненько не було органів рибоохорони у зв’язку з тим, що територія була окупована, багато мін, нерозірваних снарядів. Ну, зараз вже ситуація трошки вирівнюється. Тому проводитимемо такі рибоохоронні рейди частіше",— розповідає Олександр Сілецький.

Від села Новософіївка рушив човен, на борту якого були присутні два інспектори. Один керував човном, інший візуально шукав поплавки від сіток. Зазвичай це пластикові пляшки, говорить державний інспектор Миколаївського рибоохоронного патруля Олександр Щербина.

"За допомогою такого саморобного пристрою проводитимемо тралення. Пошук браконьєрських сіток, браконьєрських знарядь лову",— розповідає Олександр Щербина.

Зі слів головного державного інспектора Херсонського рибоохоронного патруля Валерія Карпенко, по річці Інгулець, в районі села Галаганівка, виявили заборонене знаряддя лову, а саме мисинову сітку, яку вилучили з водойми. По закінченню рейду будуть складені відповідні матеріали.

"Ця сітка приблизно метрів 70-80. Вічко тут велике. Це на велику рибу: короп, товстолоб, сом",— розповідає Валерій Карпенко.

За словами заступника начальника відділу охорони водних біоресурсів рибоохоронного Херсонського патруля Дмитра Євсеєва, покарати людину можна тільки спіймавши його "на гарячому", що зробити вкрай важко.

"Якщо вдається затримати порушника згідно статті 85 частини 4 – це грубе порушення правил рибальства. Він буде притягнутий до адміністративної відповідальності. Якщо в його діях вбачатимуть ознаки кримінального злочину, буде розпочате кримінальне провадження",— говорить Дмитро Євсеєв.

Окрім понад ста метрів сіток, інспектори дістали з-під берега вершу. Всі вилучені заборонені знаряддя лову опломбують, складуть акти вилучення безгосподарського майна та здадуть на зберігання на склад до прийняття комісійного рішення щодо їхньої подальшої долі, розповів Дмитро Євсеєв.