Миколаївські велосипедисти візьмуть участь у міжнародному заїзді «Париж – Брест – Париж» протяжністю більше 1200 км

Миколаївські велосипедисти візьмуть участь у міжнародному заїзді «Париж – Брест – Париж» протяжністю більше 1200 км

У середу, 14 серпня, команда миколаївських рандоннерів відправилася до столиці Франції – Парижу, щоб взяти участь у легендарному заїзді «Париж – Брест – Париж», протяжність якого складає 1230 км. Проводжали веломарафонців друзі та рідні зі миколаївського скверу «Серце міста».

Про це повідомляє кореспондент СВІДОК.info.

Команда миколаївських рандоннерів (велосипедистів, які беруть участь у спеціалізованих перегонах, відомих як бревети. В свою чергу, бревет організований заліковий (з лімітом часу) велозаїзд на довгу дистанцію – прим. кор.) налічує чотири спортсмени, які й збираються долати довгу дистанцію.

Сергій Гоцуляк

Як розповів один із учасників Сергій Гоцуляк, підготовка команди зайняла приблизно п’ять років, адже сам заїзд між містами Франції проходить лише раз на чотири роки, і вважається найпрестижнішим у світі. Це свого роду Олімпійскі ігри для велосипедистів.

«Відбір відбувається таким чином, що рандоннеру необхідно протягом року подолати всю серю бреветів: 200, 300, 400 і 600 км, тоді ви і отримуєте право доступу на реєстрацію до цього бревету. Ми відбирались протягом цих п’яти років: дуже хотіли, мріяли, хоча, звісно, п’ять років тому ніхто навіть задуматися не міг, що ми зможемо взагалі таку відстань проїхати на велосипеді», – розповідає він.

Щодо правил для учасників заїзду, то головне з них подолати всю відстань лише за 90 годин. При цьому будь-яка технічна допомога від сторонніх забороняється: спортсмен повинен везти з собою повний ремкомплект, запаску, воду, одяг та інше знаряддя самостійно.

Добиратисая до Парижу хлопці будуть самостійно, на автомобілі одного зі учасників команди.

Також хлопці розповідають, що такий вид спорту відрізняється тим, що під час їзди спортсмени постійно споглядають природу. Наприклад, нещодавно вони їхали бревет на 1000 км по карпатській місцевості біля гір та звивистих гірських річок.

Фото: