У Миколаєві організували баскетбольний турнір, щоб придбати квадрокоптер для ЗСУ

У Миколаєві організували баскетбольний турнір, щоб придбати квадрокоптер для ЗСУ

Миколаївські волонтери організували благодійний баскетбольний турнір, щоб придбати квадрокоптер для військових. Участь взяли 12 місцевих команд.

Про це кореспондентам Суспільного розповів голова громадської організації "ДОФ" Михайло Фатєєв.

Участь в матчі беруть миколаївські команди. Грають за схемою «три на три» до 11 очок або до 10 хвилин.

"Ми повинні дотримуватися усіх правил. Наприклад, таких, як кількість очок, які заробляються — це двоочкові та одноочкові. Також в баскетболі три на три існують такі правила, як у звичайному баскетболі. Тобто ми повинні вести м’яч однією рукою і не повинні робити пробіжки", — розповіла головна суддя змагань Ія Макарова.

Прийшов підтримати колег колишній гравець Муніципального баскетбольного клубу "Миколаїв" Філіп Єпіфанцев. Говорить, не часто, але такі матчі варто організовувати.

"Миколаїв — баскетбольне місто, і все-таки сумують гравці та глядачі за грою. Також цей захід відбувається не просто як турнір, а турнір на підтримку Збройних сил України. А це зараз найголовніше, що може бути в нашій країні", — сказав Філіп Єпіфанцев.

За словами голови громадської організації "ДОФ", яка ініціювала проведення турніру, Михайла Фатєєва, для участі кожна з команд внесла по 200 гривень.

"До виручених грошей додамо ще від нашої організації гроші, щоб придбати щось істотне. Наприклад, ми зараз збираємо на квадрокоптер, але, на жаль, цієї суми не вистачить", — розповів Михайло Фатєєв.

У подальшому волонтери планують організовувати й інші культурні заходи в місті для збору грошей для ЗСУ. Заздалегідь подробиці не розголошують.