«Я – волонтер»: миколаївські благодійники об’єдналися і допомагають мешканцям Ракетного Урочища

«Я – волонтер»: миколаївські благодійники об’єдналися і допомагають мешканцям Ракетного Урочища

Миколаїв став справжнім містом волонтерів, де всі небайдужі об’єдналися для загальної і корисної справи.

Мешканці району Ракетне Урочище також відчули піклування волонтерів – певну кількість часу тут діє власний гуманітарний штаб, який вдалося організувати спільними зусиллями благодійників – об’єднанню «Я – волонтер» та Благодійного фонду «Допомога та Милосердя», повідомляє кореспондент СВІДОК.info.

Близько тисячі продуктових наборів, а також питну воду, засоби гігієни для малюків та дорослих роздають волонтери штабу.

«Спочатку ми формує списки тих, хто потребує допомоги. У пріоритеті пенсіонери, люди з інвалідністю, переселенці, багатодітні родини. Ми формуємо певну базу даних, щоб охопити кожного, хто потребує допомоги», - розказав волонтер Сергій Літков.

З самого початку ідея створити штаб гуманітарної допомоги виникла на початку «водної кризи» у місті.

«Води ніде не було – це була глобальна проблема. Власним коштом ми зробили свердловину та забезпечили мешканців району спочатку технічною водою», - сказав він.

«Коли в мережі взагалі не було води, ми давали людям хоча б технічну воду. Коли виникла потреба у питній воді – нам допоміг ще один волонтер, який почав доставляти у нашу ємність питну воду. Але пошук фільтрів для власної очисної станції ми не припиняємо», - пояснив волонтер Олександр Мельник.

Завдяки допомозі небайдужих байкерів зі всієї України, вдалося придбати ємність для 5 кубів води.

«Зокрема байкери з Одеси «СЕМПО» и «МотоХелп» почали збір коштів для допомоги Миколаєву. Як тільки кошти були зібрані, ми поїхали до Одеси і забрали цю бочку. Зараз кожен бажаючий вже майже тиждень можуть брати собі питну воду», - пояснив він.

Також, завдяки допомозі, у Ракетному Урочищі волонтери почати роздавати гуманітарні пайки. На початку мешканці отримували близько 50 наборів двічі на тиждень.

«Ми плануємо по мірі надходження від благодійників цих пайків, роздавати їх так само 2-3 рази на тиждень. Я зазначу, що таку масштабну ініціативу вдалося втілити у життя саме завдяки об’єднанню волонтерів. Головний девіз – ми намагаємося все робимо самі, не звертаючись за допомогою до політиків чи влади. Хоча не можу не сказати про значну допомогу з боку нашого доброго друга Ігоря Яворського – міського голови м.Борислав Львівської області. Значна допомога надійшла з Західної України», - підкреслив Сергій Кириленко.

Наостанок у гуманітарному штабі району подякували голові фонду «Допомога та Милосердя» Бунтію Артуру Ярославовичу – саме він вийшов на допомогу волонтерам та налаштував необхідні комунікації між волонтерами благодійних фондів та благодійниками. Сподіваємось, така робота буде проводитися на постійній основі до нашої спільній перемоги у цій безглуздій війні.