У прифронтовій Миколаївщині організовують благодійні турніри на підтримку ЗСУ

У прифронтовій Миколаївщині організовують благодійні турніри на підтримку ЗСУ

У Миколаївській області регіональна Асоціація футболу регулярно проводить благодійні футбольні турніри для підтримки Збройних сил України.

Про це йдеться у сюжеті телеканалу «МАРТ».

За чотири місяці активних бойових дій на Миколаївщині гра у футбол для багатьох стала віддушиною і способом відволіктися від лихих думок про війну, отримати позитивний заряд енергії, а також підтримати фізичну форму та українських захисників.

Первомайськ, Вознесенськ, Арбузинка, Новий Буг, Доманівка — практично у кожному колишньому райцентрі регіональна Асоціація футболу провела як мінімум один, а й інколи і декілька благодійних турніри. Цього разу «гра мільйонів» завітала і в Коблівську громаду. Кожен учасник турніру і його глядач мали можливість не лише насолодитися спортивним видовищем, а й зробити свій вклад для допомоги Збройним силам України. 

Жодних вікових обмежень у благодійних турнірах немає. Грають і малі, і дорослі, щоправда старші та молодші команди грають в окремих турнірах. Немає меж і в тому, чи це міні футбол, чи зустрічі на великих полях. Гравець команди ветеранів Віктор зазначає, футбол для нього – це відпочинок і джерело наснаги у цей складний час. 

А от юний спортсмен Вова радий, що він, як і зірки українських футбольних грандів, своєю грою приносить допомогу військовим, які захищають його рідне село та борються за Україну.

Пам’ятні кубки, медалі, а також спортивні подарунки надає Асоціація футболу Миколаївщини. В організації кажуть, нині їхня мета не лише проводити благодійні турніри, а й підвищувати інтерес до них серед населення.