Страшні сторінки історії: у Миколаєві вшанували пам'ять жертв Голодомору

Страшні сторінки історії: у Миколаєві вшанували пам'ять жертв Голодомору

Сьогодні, 26 листопада, в Україні відзначається День пам'яті жертв Голодомору у 1932-1933 роках. Незважаючи на військові дії, що продовжуються на території нашої країни, у Миколаєві відбулося традиційне вшанування жертв цієї страшної історії.

Про це повідомляє кореспондент СВІДОК.info.

Біля пам'ятного знаку жертвам Голодоморів в Україні відбулася хвилина мовчання, а усі присутні поклали квіти, колоски та лампадки до меморіалу.

У заході взяли участь заступник голови ОВА Юрій Гранатуров, керівник управління культури Олена Буберенко, голова адміністрації Інгульського району Ганна Ременнікова, а також представники Національної гвардії України.

Нагадаємо нашим читачам, що 28 листопада 2006 року Верховна Рада ухвалила закон «Про Голодомор 1932-1933 років в Україні», згідно з яким Голодомор був визнаний геноцидом українського народу.

За даними Інституту демографії та соціальних досліджень імені Птухи, втрати населення в Україні через надсмертність під час Голодомору у 1930-х роках становили 3,9 мільйона людей.

«Сьогоднішній захід вказує про те, що треба не тільки єднатися, а й пам'ятати. Пам'ятати ті роки Голодомору, що спіткали українців: це три роки 20-х, 30-х та 40-х минулого століття. Це було лихоліття на всю Україну, де кожний жадав хліба, де кожний жадав колоска. Нехай у цьому нашому віці не буде таких страшних часів. Хай наша Україна переможе», - розказав військовий священик-капелан Володимир Сенковський.

Він також зазначив, що кожен українець сьогодні може долучитися до акції Свічка пам'яті, запаливши лампадки та поставивши їх біля вікна.

Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу за посиланням