У Миколаєві з послом Австрії обговорили створення нових робочих місць у регіоні

У Миколаєві з послом Австрії обговорили створення нових робочих місць у регіоні

У понеділок, 20 березня, до Миколаєва з робочим візитом прибула делегація на чолі з Надзвичайним та Повноважним Послом Австрії в Україні Арадом Бенкьо.
 
До складу делегації увійшли виконавчий голова організації SECI c/o ОБСЄ Міхаел Фацекас та аташе Посольства Республіки Австрія в Україні Армін Регор.
 
У рамках візиту відбулася зустріч з начальником Миколаївської обласної військової адміністрації Віталієм Кімом та керівником миколаївського офісу UST - Ukraine Support Team Дмитром Тарасенком.
 
Одним із пріоритетних питань, яке обговорили сторони, було відновлення робочих місць у регіоні.
 
Віталій Кім зазначив, що наразі першочергові потреби населення забезпечено, тому далі потрібно працювати в економічному напрямку.
«Населення повертається й зараз надзвичайно важливо створювати робочі місця для економічного росту області. Розвиток підприємств малого та середнього бізнесу – це один з найдієвіших механізмів», – сказав він.
Також очільник області окремо звернув увагу Надзвичайного та Повноважного Посла Республіки Австрія в Україні Арада Бенкьо на агропромисловий сектор та його розвиток.
 
Зі своєї сторони Арад Бенкьо детальніше розповів про проєкти, які Австрія реалізує на Миколаївщині та запевнив про підвищення рівня подальшої співпраці.
«Ми підтримуємо вас у прагненні відновлення регіону. Тому будемо працювати над залученням необхідних ресурсів та інвестицій для цього», – сказав Надзвичайний та Повноважний Посол Австрії в Україні.
Додамо, що станом на березень 2023 року загальний обсяг допомоги Україні з боку Австрії склав близько 197 мільйонів євро. У рамках Європейського механізму цивільного захисту Австрією було направлено 60 конвоїв з гуманітарною допомогою. Зокрема, передано 10,3 тисячі шоломів, 10 тисяч бронежилетів, 225 тисяч літрів дизелю, 40 пожежних машин, 40 машин швидкої допомоги, 8 автобусів, харчові продукти, ліки та медичне обладнання.