В Миколаєві вперше пройде загальноміський громадський пікнік в рамках Дня дій

В Миколаєві вперше пройде загальноміський громадський пікнік в рамках Дня дій

Конкурси вікторини, квести, все це чекатиме на миколаївців 4 червня з 10-00 до 17-00 в парку Манганарієвському "Серце міста"). Окрім цього вперше в історії міста пройде загальноміський пікнік. Про те, що відбуватиметься в центрі міста розповідали організатори акції "День дій в Миколаєві" - представники ГО "Центр розвитку туризму та збереження екології "Збережи світ" на брифінгу в Миколаївському Кризовому медіа-центрі.

День дій - це міжнародна кампанія "Міста для життя". Основна ідея заходу - спонукати городян взаємодіяти з владою стосовно проблем змін клімату. Тоюто показати, що громадськість має вплив на ситуацію, а окрім цього завести нові знайомства та об'єднатись навколо мети. Цю екологічну ідею підхопили ще 11 міст України.

День дій в Миколаєві буде цікавим як для дорослих, так і для молоді. Програма фестивалю насичена та різноманітна. З 10 ранку до 16-00 проходитимуть різноманітні квести, вікторини, конкурси, ігри. В яких можна виграти подарунки - блокноти, та екологічні сумки. І все це відбувається безкоштовно. Для малечі особливо цікавими будуть майстер-класи з орігамі, командні змагання, розробка дерева життя, де можна написати власні побажання, що можна зробити для планети. 

Світлана Мірошниченко

Світлана Мірошниченко - проектний менеджер ГО "Центр розвитку туризму та збереження екології "Збережи світ" .: Ми закликаємо почати з себе і наш слоган миколаївський: "Зміни себе, а не клімат". Тобто почати зі своїх повсякденних звичок, зі свого стилю життя.

Окрім розваг діятиме і інформаційна зона. Це безліч матеріалів від різних екологічних організацій, фондів. А найголовніша родзинка програми - пікнік до якого можуть приєднатися всі бажаючі і який має об'єднати всіх небайдужих до проблем екології в місті в одну велику родину.

Юлія Болгак

Юлія Болгак - голова ГО "Центр розвитку туризму та збереження екології "Збережи світ".: Мы будем считать количество людей, которые придут на эту акцию, чтобы дальше поддерживать с ними связь.