У Миколаєві організували курси самооборони для жінок та підлітків

У Миколаєві організували курси самооборони для жінок та підлітків

У Миколаєві з лютого 2023 року на базі спортивного клубу "Татікадзе" два тренери молодіжної ланки Юлія та Олег організовують заняття із самооборони. Тренування для всіх охочих безкоштовно відбуваються раз на тиждень — у неділю.

Про це кореспондентам Суспільного розповіли тренери курсу.

Тренери Юлія та Олег моделюють ситуації, що можуть скластися на вулицях під час нападу на людину. Та відпрацьовують елементи захисту та техніку з учнями.

Курси самозахисту почали проводити 25 лютого 2023 року, говорить тренерка Юлія.

"До нас приходять всі, хто хоче навчитися самозахисту. Також у нас є ідея зробити курси для дружин військових. Тому що зараз їх захисники перебувають на фронті, вони тут самі, їм потрібно вміти себе захищати", — розповідає Юлія.

Тренер Олег займається айкідо з шести років. Станом на квітень 2023 року його профіль — самозахист. Набуті знання та навички передає іншим. Розповідає, навчати людей захищати себе надихнула подія, яка трапилась з ним під час шкільних років.

"Був випадок, коли довелось себе захищати. Якось з однокласником ми посварилися і я вважаю, що в тій ситуації він був неправий. Він почав на мене летіти з кулаками, але досвід і тренування айкідо допомогло мені. Тому хочу, щоб ходили на курси самозахисту і могли себе захистити. Бо бувають такі ситуації не тільки в мене, а й у всіх людей", — говорить Олег.

Протягом місяця відвідують курси самооборони Юлія та Ксенія. Зі слів дівчат, навіть базові навички самозахисту додають впевненості у своїх силах.

"Сьогодні відпрацьовували больові удари, захист, якщо тебе починають душити чи нападають на тебе зверху, це дуже корисна інформація. Зараз нелегкий час і кожна жінка повинна себе захищати, тому що багато є кривдників, від яких захиститися повинна кожна людина", — говорить Юлія.

"У мене маленька донька, її 11 років. Тому хочу її захистити й себе захистити. Всі вправи були корисні, тому я всіх закликаю ходити на ці курси", — розповіла Ксенія.

Тренування відбуваються один раз на тиждень, у неділю на базі спортивного клубу "Татікадзе". Заняття безоплатні для всіх охочих.