Група дітей з Миколаївщини прибула до Азербайджану на відпочинок

Група дітей з Миколаївщини прибула до Азербайджану на відпочинок

Учора, 17 червня, до Азербайджану прибула група з 30 дітей з Миколаївської та Херсонської областей. Відпочинок був організований для дітей загиблих захисників, тих, хто перебуває в полоні та тих, хто наразі боронить наші кордони на передовій.

На своїй сторінці у Facebook посол України в Азербайджані Юрій Гусєв зазначив, що діти, які переживають жахіття війни, приїхали до гостинного Азербайджану для відпочинку та відновлення сил.

«Приймаючи цю чудову групу, ми відчуваємо особливу відповідальність та радість, бо кожен з них – справжній приклад мужності та невичерпної сили духу. Ці діти заслуговують на найкраще, і ми з нашими азербайджанськими друзями робимо все можливе, щоб зробити їхнє перебування тут незабутнім. Це важливий крок на шляху підтримки України та нашої боротьби за свободу, і ми вдячні Азербайджанській Республіці, яка таким чином долучається до цього важливого процесу», – повідомив він.

Юрій Гусєв також зазначив, що команда Посольства України в Азербайджанській Республіці зробить усе можливе, щоб цей відпочинок був успішним, а кількість дитячих груп з українських регіонів, що приїжджають до Азербайджану, збільшувалася.

Поїздка була організована завдяки співпраці Міністерства соціальної політики України, Посольства Молдови, Посольства Азербайджану, посла України в Азербайджані Юрія Гусєва, Миколаївської обласної військової адміністрації, ГО «Оберіг Миколаївщини» та волонтерів пекарні «Рум'яний хліб».

Ця поїздка є важливим кроком у наданні підтримки українським дітям, що потерпають від війни, і демонструє міцну міжнародну солідарність та співпрацю в цей важкий для України час.