На Миколаївщині стартував Чемпіонат України з футболу Героїв АТО - 2018

У п’ятницю, 20 квітня, виконувач обов’язків голови Миколаївської облдержадміністрації В‘ячеслав Бонь взяв участь в урочистому відкритті чемпіонату України з футболу Героїв АТО – 2018.

Організатором заходу на регіональному етапі виступає Федерація футболу Миколаївської області за підтримки Миколаївської облдержадміністрації. На всеукраїнському рівні  - Федерація Футболу України за підтримки Міністерства оборони.

Чемпіонат проводиться в рамках Всеукраїнської програми психологічної та фізичної реабілітації учасників АТО.

Вітаючи учасників чемпіонату, В’ячеслав Бонь наголосив, що Миколаївська облдержадміністрація постійно надає підтримку учасникам АТО.

«Вітаю вас з відкриттям чемпіонату Героїв АТО - 2018. Миколаївська облдержадміністрація разом з обласною радою завжди багато робить для допомоги як діючим військовослужбовцям, так і ветеранам АТО. Це - купівля квартир, до речі, за кількістю найбільша в Україні, допомога в моральному, фізичному відновленні, допомога в лікуванні, грошова допомога на відкриття власної справи (коли воїни АТО закінчили службу, і хтось вирішив себе спробувати у підприємництві). За рівнем підтримки ми займаємо впевнене перше місце в Україні. За сьогоднішній турнір я дякую організаторам, Міністерству оборони, федерації футболу. Цей захід сприятиме морально-фізичному відновленню його учасників. Це дійсно хоч трохи відволіче вас від тих жахів, які відбуваються на сході України. Впевнений, що кожен із вас неодноразово показував свій характер і волю до перемоги на фронті, коли ви відстоювали нашу незалежність. Я впевнений, що і тут, на футбольному полі, ви також покажете характер і волю до перемоги. Оскільки це спорт, я бажаю, щоб переміг в цьому турнірі найсильніший. Успіхів!», - звернувся до військових В’ячеслав Бонь.

Зазначимо, що в Чемпіонаті України Героїв АТО змагатимуться  11 команд військових частин, які брали участь в АТО. З них 9 з Миколаївської області.