У Миколаєві під час обшуку у нічному клубі «Sumerki» правоохоронці знайшли наркотики

Сьогодні вночі, 16 вересня, у рамках кримінального провадження, розпочатого за ст. 316 Кримінального кодексу України «Незаконне публічне вживання наркотичних засобів», поліцейські провели санкціоновані обшуки у нічному клубі «Sumerki» та вилучили наркотики, зброю та спецзасоби, алкоголь сумнівного походження, виявлено іноземців, легальність перебування в країні яких перевіряється, неповнолітніх, а також порушення трудового законодавства.

Так, співробітниками слідчого, експертно-криміналістичного відділу, оперативниками співробітниками Центрального відділу поліції на чолі з начальником відділу, полковником поліції Русланом Осипенком, разом із поліцейськими ювенальної превенції та інспекції у справах неповнолітніх, за допомогою спецпризначинців роти поліції особливого призначення під процесуальним керівництвом Миколаївської обласної прокуратури було проведено обшук у нічному клубі на пр. Центральному у Миколаєві.

У результаті відпрацювання правоохоронці виявили у одного з відвідувачів закладу згорток із речовиною рослинного походження, схожою на канабіс, а у залі під час обшуку знайдено три згортки з наркотичними речовинами, які, ймовірно, відвідувачі встигли викинути під час візиту поліції – два згортки у туалетах і один на підлозі біля барної стійки. У двох вилучених згортках був білий порошок, схожий на наркотичний засіб метамфетамін, у одному – рослинна речовина, схожа на наркотичний засіб канабіс.

38 осіб із ознаками наркотичного або алкогольного сп’яніння доставлені до Центрального відділу поліції для встановлення особи та проведення відповідних експертиз. П’ятеро клієнтів нічного клубу виявилися неповнолітніми, у зв’язку з чим на їхніх батьків були складені адмінпротоколи.

Також були виявлені мігранти з Кавказького регіону – 10 осіб, наразі перевіряється законність їхнього перебування на території України, та у подальшому буде прийняте рішення про їхнє видворення. Один з них, громадянин Грузії, був раніше засуджений за пограбування та звільнився з місць позбавлення волі у минулому році. Загалом під час перевірки виявилось п’ятеро раніше засуджених за різні злочини громадян.

Також поліцейські виявили, що увесь персонал закладу працює із порушенням трудового законодавства, не маючи офіційних трудових відносин із роботодавцем, власником нічного клубу, громадянином Туреччини.

Окрім того, правоохоронці вилучили пляшки з алкогольними напоями, походження яких невідоме, адже на них були відсутні акцизні марки, окрім того, на продаж алкоголю у власника і зовсім не виявилось ліцензії.

У відвідувачів вилучені телескопічні спецзасоби, ножі, заборонені для використання цивільними громадянами газові балони – які разом із вилученим алкоголем та нарковмісними речовинами направлені у Науково-дослідний експертно-криміналістичний центр для проведення відповідних експертиз та досліджень.

– У Миколаєві не повинно бути жодного закладу, де молодь, а щонайгірше, неповнолітні могли б вживати наркотики. Сьогодні ми виявили порушення кримінального, трудового та адміністративного законодавства, перевіряється порушення міграційного законодавства. Тому під велике питання на сьогодні поставлене подальше функціонування цього закладу, – зазначив начальник Центрального відділу поліції, полковник поліції Руслан Осипенко.