Рятувальники відсвяткували професійне свято, долучившись до заходів на честь 228-ї річниці Миколаєва

17 вересня, саме в День рятівника на території житлового комплексу «Рив’єра», що знаходиться в мкр. Намив, співробітники Головного управління ДСНС України у Миколаївській області взяли участь у заході, приуроченому до святкування дня м. Миколаєва і продемонстрували пожежно-рятувальну техніку та обладнання, які є на озброєнні гарнізону. До свята долучилися і представники Федерації підводної діяльності та спорту Миколаївської області, і волонтери Миколаївської обласної організації Товариства Червоного хреста України.

Всім присутнім рятувальники продемонстрували аварійно-рятувальну техніку,що використовується при ліквідації надзвичайних подій та ситуацій, показали макети вибухонебезпечних предметів та нагадали дії у разі їх виявлення. До уваги глядачів представлено бойове обмундирування вогнеборців та піротехніків. Бажаючі гасили умовну пожежу за допомогою водяного ствола та дізнались про різновиди та характеристики вогнегасників й спробували їх у використанні.

Представники Федерації познайомили учасників заходу із засобами порятунку людей на водних об’єктах, зокрема рятувальним колом, кінцем «Олександрова» тощо, а волонтери розповіли як правильно робити непрямий масаж серця та штучне дихання. Із використанням спеціального навчального манекену дали змогу дітям самостійно спробувати проводити першочергові долікарські заходи.

На заході панувала щира та позитивна атмосфера, на згадку про зустріч всі відвідувачі отримали святковий випуск газети «На бойовій варті» та яскраві прапорці із символікою Служби порятунку із зазначенням екстреного  номеру телефону «101»!

ГУ ДСНС України у Миколаївській області