На території Миколаївської області не припиняються пожежі на відкритих територіях

За минулу добу, 17 вересня, на території Миколаївської області зареєстровано 26 пожеж в природних екосистемах загальною площею близько 43 га, з них 2 вогневих випадка в межах лісових масивів. Загоряння сталися у Снігурівському, Березанському, Миколаївському, Вознесенському, Баштанському, Арбузинському, Єланецькому, Первомайському, Вітовському, Врадіївському, Очаківському районах, містах Миколаїв, Новий Буг, Вознесенськ, Первомайськ, Баштанка. В переважній частині причинами пожеж ставали необережне поводження з вогнем та навмисні підпали.

Підрозділами Головного управління ДСНС України у Миколаївській області забезпечено оперативне реагування на всі повідомлення. Завдяки своєчасно вжитим заходам врятовано від вогню 8 житлових будинків, 5 господарчих споруд, 9 гаражів та 1 літню кухню.

Рятувальники Миколаївщини закликають громадян бути пильними та обережними! Розпалюючи багаття поряд із житловими будинками та іншими забудовами, порушуючи правила пожежної безпеки під час відпочинку, ви наражаєте на небезпеку матеріальні надбання. Не провокуйте виникнення пожеж! В екстрених ситуаціях телефонуйте до Служби порятунку за номером 101!

 

ГУ ДСНС України у Миколаївській області