Миколаївські оперативники розшукали усіх основних фігурантів афери із газовими плитами

Після затримання організатора шахрайських афери із газовими плитами дій його спільники втекли до Харкова, де оформили нове приватне підприємство та продовжили діло, обравши для цього у якості жертв вже одеситів.

Раніше повідомлялось, що у липні організатор афери, 19-річний мешканець м. Харків був затриманий поліцейськими Інгульського району ГУНП в Миколаївській області у порядку ст. 208 КПК України. За узгодженням із органами прокуратури юнакові було повідомлено про підозру та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Зараз кримінальне провадження, розпочате відносно нього, вже передано на розгляд суду.

Поліцейським було відомо, що зловмисник діяв не сам, тому оперативники активно вели пошуки усіх фігурантів справи. Їх розшукали у м. Одесі. Там хлопець та дівчина не полишили започатковане діло, а, навпаки, продовжили працювати за старою схемою.

Молоді люди були доставлені у Миколаїв до Інгульського відділу поліції. 23-річний зловмисник наразі перебуває під вартою, із дівчиною працюють слідчі. В орендованій квартирі в Одесі поліцейські знайшли більше 10 укладених із «клієнтами» договорів.

Розслідування триває у рамках кримінального провадження, розпочатого за ознаками ч.2 ст.190 КК України «Шахрайство», що передбачає покарання від штрафу до позбавлення волі на строк до трьох років.

Відділ комунікації поліції Миколаївської області