У Миколаєві відкрили виставку архівних документів іноземних консульств

27 жовтня у приміщенні держархіву Миколаївської області відбулося відкриття виставки архівних документів «Іноземні консульства в Миколаєві (1869-1917 рр.)». Участь у відкритті експозиції взяли заступник голови Миколаївської ОДА Валентин Гайдаржи, радник патронатної служби голови облдержадміністрації Володимир Шульмейстр, гості з Бельгійського представництва у Миколаєві, студенти-історики та жителі міста. Про це повідомили в ОДА.

В експозиції виставки представлено архівні документи, що висвітлюють призначення на посади консулів, віце-консулів і консульських агентів та їх діяльність у Миколаєві в період 1869–1917 рр., з фондів Державного архіву Миколаївської області.

«Радий вітати вас на такому важливому і знаковому заході. Ми всі знаємо, що та нація, яка не пам’ятає свого минулого - не має майбутнього. Усі знають, що до 1917 року ми розвивалися і тісно співпрацювали з європейськими країнами. А починаючи з 1917 року і за увесь час існування Радянського Союзу, Миколаївщина і місто Миколаїв були «закритими». Були втрачені ті напрацювання, ті зв’язки, які допомагали розвивати Миколаївщину. Нашій державі 26 років – це молода держава. Багато втрачено за час Радянського Союзу, і я хочу, щоб ми з вами, вивчаючи своє минуле – позитивне минуле, прагнули до гідного майбутнього», - звернувся до присутніх заступник голови ОДА Валентин Гайдаржи.

Виставка буде експонуватися протягом шести місяців в приміщені держархіву Миколаївської області за адресою м.Миколаїв, вул.Московська,1.

Також експозицію планується перетворити на постійно діючу й розмістити в приміщенні держархіву Миколаївської області за адресою м. Миколаїв, вул. Театральна, 43.