Лікарі Миколаївщини рятують життя постраждалих під час ДТП на трасі Київ – Одеса

27 жовтня о сьомій ранку до чергового оперативно-диспетчерської служби обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф надійшла інформація про дорожньо-транспортну пригоду, що сталася на трасі Київ – Одеса, біля смт Криве Озеро. Внаслідок зіткнення мікроавтобусу з вантажним автомобілем постраждало 7 осіб, з них 1 дитина.

Завдяки оперативній, злагодженій роботі обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф всіх постраждалих госпіталізовано в Кривоозерську центральну районну лікарню протягом 20 хвилин, де вони отримали своєчасну кваліфіковану медичну допомогу. Йдеться про черепно-мозкові травми, переломи ребер, травми і гематоми очей, забійні рани та інші пошкодження. Три пацієнта у важкому стані, стан ще трьох лікарі оцінили як середньої важкості, і одна особа – легкі ушкодження.

Чотирьохрічну дитину, яка постраждала в ДТП, направлено до відділення інтенсивної терапії. До Кривого Озера одразу ж виїхала реанімаційна бригада обласної дитячої клінічної лікарні. Наймолодшого пацієнта негайно транспортовано на томографічне обстеження для вирішення подальшої тактики лікування: або операцію проводитимуть в Первомайську нейрохірурги обласної дитячої клінічної лікарні, або за можливості та відсутності протипоказань до транспортування перевезено безпосередньо до  обласної дитячої клінічної лікарні в Миколаїв.

Варто відзначити оперативну та грамотну організацію роботи під час евакуації, транспортування, розміщення в лікарні постраждалих, залучення до проведення безоплатного термінового томографічного обстеження соціально відповідального бізнесу.

За дорученням голови обласної державної адміністрації Олексія Савченко начальник управління охорони здоров’я облдержадміністрації Павло Георгієв особисто відвідав лікарню та поспілкувався з постраждалими, ознайомився з умовами їх перебування в закладі та ходом надання медичної допомоги. Він відзначив наявність необхідного сучасного обладнання та високий професіоналізм лікарів, завдяки чому існує можливість надавати якісну медичну допомогу всім пацієнтам. Павло Георгієв, переглянувши роботу закладу, відмітив, що Кривоозерська ЦРЛ – достойний лікувальний заклад, що братиме активну участь у реформуванні медичної галузі та в подальшому надавати необхідну невідкладну допомогу в повному обсязі.

Пацієнти висловили щиру подяку лікарям та обласному центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф. Адже в таких випадках важлива кожна хвилина – своєчасність надання допомоги відіграє важливу роль у рятуванні життя людей.

На даний момент в Кривоозерській центральній районній лікарні перебувають чотири пацієнти середньої важкості та дві особи, стан яких лікарі оцінюють як важкий.
Стан здоров’я постраждалих під час ДТП і надання їм необхідної медичної допомоги знаходиться на постійному особистому контролі начальника управління охорони здоров’я облдержадміністрації Павла Георгієва.

Прес-служба Управління охорони здоров'я Миколаївської облдержадміністрації