Олексій Савченко представив новопризначеного голову Новоодеської РДА Романа Сташука

У понеділок, 4 грудня, голова Миколаївської облдержадміністрації Олексій Савченко представив новопризначеного голову Новоодеської районної державної адміністрації Романа Сташука, якого з з 1 грудня зі строком випробування три місяці згідно Розпорядження Президента України призначено головою Новоодеської РДА. Про це повідомили в ОДА.

Олексій Савченко у вітальному слові відзначив, що кожного дня всі представники влади повинні працювати виключно в інтересах громад, брати на себе відповідальність і приймати рішення в рамках діючого законодавства.

«Робіть усе, що від вас залежить, щоб люди відчували позитивні результати реформ, ініційованих Президентом України, які підтримані Урядом і Верховною Радою. Завжди приймайте рішення виключно в рамках діючого законодавства і в інтересах людей», - звернувся Олексій Савченко до присутніх посадовців.

Очільник Миколаївщини звернув увагу на необхідність втілення реформ, ініційованих Президентом України, а також боротьбі з корупцією.

«Не для того ми виходили на Революцію Гідності, не для того ми захищаємо нашу державу і гинуть хлопці на сході, щоб сьогодні існувала корупція. Будь-яка бюрократична людина повинна допомагати, а не робити певні умови, щоб отримувати заохочення від праці», - зазначив Олексій Савченко.  Голова ОДА звернув увагу і на переваги децентралізації, зазначивши, що громади самі можуть вирішувати, зокрема, питання функціонування чи закриття шкіл, а також важливість будівництва медичних амбулаторій в районі. Олексій Савченко закликав активізувати роботу з Державним фондом регіонального розвитку, завдяки якому є можливість отримувати кошти на розвиток інфраструктури на місцях.

Окремо Олексій Савченко відзначив, що відродження та функціонування Миколаївського аеропорту, який знаходиться на території Новоодеського району – пріоритетне завдання, яке принесе інвестиції до Миколаївщини.

«Миколаївський аеропорт – стратегічний об’єкт, який  ми відновлюємо, і я сподіваюся, що в найближчий час ми отримаємо нормальні умови, щоб не їздити до Одеси і Херсону. Ми повинні мати повітряні ворота, які будуть приносити інвестиції», - підкреслив Олексій Савченко.

Очільник області наголосив, що у 2018 році за дорученням Президента регіони працюватимуть над створенням рівноправних можливостей для людей з інклюзією. Відтак, і в дитячих садках, і школах, на дорогах та перехрестях мають бути відповідні облаштування.

Олексій Савченко побажав Роману Сташуку успіхів на посаді та ефективних результатів роботи.

«Сподіваюсь, що ми всі разом будемо «йти в ногу» в сторону покращення. Керівництво країни на чолі з Президентом вже визначило приоритетні напрямки. Олексій Юрійович про це вже сказав. І я сподіваюсь, що ми всі разом з вами зможемо показати певні результати. Це стосувалось децентралізації і госпітальних округів. Я буду абсолютно відкритий, щирий з кожним з вас. Буду намагатися використати всі свої зв’язки для того, щоб якимось чином залучати проекти до виконання в Новоодеському районі», -  сказав Роман Сташук.