В ОДА триває тренінг з питань запобігання та врегулювання конфлікту інтересів

У Миколаївській облдержадміністрації представники Національного агентства з питань запобігання корупції розпочали проведення тренінгу з питань запобігань та врегулювання конфлікту інтересів для державних службовців ОДА, РДА, посадових осіб місцевого самоврядування тощо.

Представники НАЗК зазначили, що метою їхнього візиту є презентація нових рекомендацій стосовно запобігання та врегулювання конфлікту інтересів, а також онлайн-курсу з зазначеної теми та роз’яснення окремих проблемних питань у форматі «питання-відповідь».

«Ми переконані в тому, що головною метою антикорупційної системи є не покарання порушника, а запобігання вчиненню правопорушень. Саме з цією метою Національне агентство вживає антикорупційні заходи, які спрямовані на досягнення цієї мети. Зокрема, це проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи, впровадження та затвердження методичних рекомендацій задля підвищення обізнаності суб’єктів на яких поширюється дія закону у сфері щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів, а також інших обмежень щодо запобігання корупції», - зазначив Максим Соломоненко.