Прокуратура вимагає повернути 37 га ріллі державі

Зважаючи на аграрну специфіку регіону, питання законності надання земель сільськогосподарського призначення, перебуває на постійному контролі  органів прокуратури області.

Зокрема, Баштанська місцева прокуратура через суд вимагає скасувати незаконні накази Головного управління Держгеокадастру в області про передачу мешканцю Снігурівського району 37 гектарів ріллі вартістю понад 800 тис.грн., визнати недійсними договори оренди та повернути землі державі.

Установлено, що вказані землі надано в оренду для створення фермерського господарства на позаконкурсній основі громадянину, який на час прийняття спірних наказів вже був членом фермерського господарства та вже отримував у спільну сумісну власність земельну ділянку загальною площею 9,5 гектар для ведення фермерського господарства.

Водночас, відповідно до вимог Закону України «Про фермерське господарство» та  Земельного кодексу України громадянин може один раз використати право на отримання земельної ділянки державної власності. Додатково земельні ділянки громадянин або фермерське господарство можуть отримувати на конкурентних засадах через участь у торгах.

За інформацією Баштанської місцевої прокуратури