У поліцію до чергової частини на екскурсію завітали курсанти молодіжної детективної школи Миколаєва

4 грудня на території України та області розпочався профілактичний захід «Всеукраїнський тиждень права», який триватиме до 10 грудня. Сьогодні у черговій частині ГУНП в Миколаївській області, за ініціативи керівництва відділу ювенальної превенції, для учнів молодіжної детективної школи Миколаєва було проведено «День відкритих дверей».

У гостях Головного управління Національної поліції в Миколаївській області побували курсанти вказаного навчального закладу. Близько 20 підлітків зустріли начальник Управління організаційно-аналітичного забезпечення та оперативного реагування підполковник поліції Анатолій Єрьоменко та його співробітники, які провели для дітей цікаву екскурсію і познайомили їх із повсякденною роботою поліцейських.

Головною метою поліцейських під час екскурсії було дати можливість зрозуміти і роз’яснити дітям, що поліція – не караючий орган, а правозахисний. Анатолій Єрьоменко розповів юним гостям, що це серце кожного підрозділу Національної поліції. Головне управління Національної поліції в Миколаївській області має сучасну чергову частину, оснащену моніторами з відеоспостереження по усьому місту. Гості дізнались про порядок реєстрації повідомлень та заяв про правопорушення і події, реагування на них.

Переступивши поріг, діти, нібито заворожені, дивилися навкруги, їх цікавило все: куди надходить дзвінок, якщо набрати «102», як виїжджають на місце пригоди співробітники поліції, як розшукують злочинців та, певна річ, де їх тримають. Про все це діти дізнавались та, з притаманною їм цікавістю та допитливістю, слухали.

Захоплені курсанти ділилися яскравими враженнями та розпитували правоохоронців, де потрібно навчатися, щоб здобути професію поліцейського.

Підлітки були гостинно зустрінуті правоохоронцями, а по завершенню захоплюючої екскурсії подякували за змістову та дуже цікаву зустріч, можливість побачити реальну діяльність чергової частини поліції Миколаївської області.

Відділ комунікації поліції Миколаївської області