Фінансування урядової програми «Доступні ліки» наступного року сягне 1 млрд грн

Фінансування урядової програми «Доступні ліки», започаткованої в квітні поточного року з метою покращення добробуту українців і подовження тривалості життя в Україні, в 2018 році становитиме 1 млрд грн. Про це сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час засідання Уряду.

Він підкреслив, що програма, яка передбачає забезпечення безкоштовними ліками хворих на астму, діабет та серцево-судинні захворювання, є успішною, і наразі за нею виписані вже 13 млн рецептів. Разом з тим велика відповідальність за реалізацію ініціативи лежить на місцевих органах влади, які фактично є розпорядниками бюджетних асигнувань, направлених на виконання програми.

«Відповідальність місцевих органів влади має ключове значення, - сказав Володимир Гройсман. - По програмі «Доступні ліки» в одних областях ситуація добра, в інших – погана».

Глава Уряду нагадав, що загальний обсяг програмного фінансування в поточному році становив 700 млн грн, натомість освоєні лише 600 млн грн. По деяких регіонах обсяг фінансування програми не дотягує і до половини виділених коштів.

«А за цим стоять люди, яким потрібна допомога, - звернув увагу Володимир Гройсман. - Я не буду це терпіти. Вважаю, що керівники регіонів, які не здатні організувати роботу в таких питаннях – непотрібні… Бути байдужим нікому не дозволю… На наступний рік підтримка програми – 1 млрд грн».

Прем’єр-міністр закликав всіх профільних керівників – у центрі та на місцях – зробити свою роботу. «Давайте зробимо із системи охорони здоров’я, яка занепадає, історію нашого спільного успіху», – підкреслив Глава Уряду.