Рятувальники Миколаївщини закликають громадян дотримуватись правил пожежної безпеки у зимовий час

В холодну пору року статистика вогневих випадків у житлі невпинно зростає. Тільки за кілька діб 2018  року виникло 14 пожеж в житлі, на яких загинуло 2 людей,  травмовано 2.  Останні епізоди, що призвели до травмування людей зареєстровані 4 січня.

Так, у с. Сергіївка Братського району стався нещасний випадок. Жінка, запаливши свічку, зайшла до помешкання, стався хлопок й на ній миттєво спалахнув одяг. Внаслідок події, постраждала 1963 р.н. отримала значні опіки шкіри. Ймовірною причиною хлопка став несправний газовий конвектор. Інший випадок, цього ж дня, зареєстровано у с. Благодарівка Миколаївського району області. Через коротке замкнення електромережі виникла пожежа в побутовій кімнаті житлового будинку. Господар, самостійно ліквідовуючи пожежу, отримав опіки рук та обличчя. Обидва постраждалі знаходяться у лікувальних закладах під наглядом медиків.
Зважаючи на те, що проблематика пожеж в оселях не втрачає своєї актуальності, рятувальники систематично проводять інформаційно-профілактичну роботу серед мешканців нашої області.

5 грудня, співробітники Головного управління ДСНС України у Миколаївській області та соціальний працівник, проінспектували приватний сектор у Корабельному районі м. Миколаєва. Під час рейду акцентували увагу на необхідності дотримання правил безпеки при використанні електричних та газових приладів, розповіли про причини та наслідки пожеж й нагадали телефони екстрених служб. Також городянам надали рекомендації, як провести Різдво без надзвичайних подій і пожеж, зокрема при використанні піротехнічних виробів, ілюмінацій та свічок. На завершення, всі проінформовані отримали профілактичні листівки застережливого змісту.

ГУ ДСНС України у Миколаївській області