Прокуратура повернула у власність громади 1 гектар прибережної ділянки в Коблево

Прокуратурою Миколаївської області забезпечено повне виконання судових рішень, якими задоволено позовні вимоги першого заступника прокурора області про скасування правовстановлюючих документів на право власності та витребування у власність держави особливо цінних земель державного лісового фонду загальною площею понад 1 га вартістю більше 5 млн грн, розташованих в межах прибережної захисної смуги Чорного моря. 

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Миколаївської області.

Березанським районним судом підтверджено факти незаконного відводу рішенням Коблівської сільської ради у приватну власність двох земельних ділянок, які відповідно до вимог законодавства мають перебувати у державній власності та призначені для задоволення рекреаційних потреб громадян.
   
На сьогодні правовстановлюючі документи на землю скасовані, ділянки витребувано у власність держави, а державним реєстратором внесено до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно відповідні відомості.

Відтак завдяки прокуратурі Миколаївщини забезпечено повернення у державну власність особливо цінних земель чорноморського узбережжя вартітсю понад 5 млн грн.