На 2018-й рік передбачено 4 млн грн для підтримки малого та середнього підприємництва Миколаївщини

Відповідно до Програми розвитку малого та середнього підприємництва Миколаївської області на 2017-2018 роки, цього року на підтримку бізнесу передбачено 4 млн грн. Про це розповів заступник голови Миколаївської обласної державної адміністрації Олександр Кушнір в ході презентації напрямків, впроваджуваних Миколаївською ОДА по підтримці малого і середнього підприємництва на Миколаївщині у вівторок, 3 квітня.

Завдяки ініціативі голови Миколаївської ОДА Олексія Савченка, починаючи з минулого року в області запрацювала програма часткового відшкодування відсоткових ставок за кредитами, залученими малим та середнім бізнесом для реалізації проектів.

У 2017 році на цю ініціативу було виділено 2 млн грн, що є найвищим показником по Україні. На 2018-й рік передбачено 4 млн грн. Як зазначив Олександр Кушнір, у випадку успішного використання коштів, ОДА буде звертатися щодо подальшого збільшення обсягів фінансування.

Головний критерій програми підтримки – це створення нових робочих місць зі збереженням існуючих. Так, завдяки спільній роботі у 2017 році створено 112 робочих місць, а участь в програмі взяли 29 підприємств, які представляють різні галузі економіки (від сільського господарства до цифрових технологій).

Діюча програма передбачає не лише відшкодування відсоткових ставок, а й проведення конференцій на території всієї області з метою навчання та донесення інформації про проект до підприємців.

Перша із серії конференцій відбулася у березні в Миколаєві. Наступні дві конференції відбудуться: 16 квітня у Березанському районі (з запрошенням Очаківського району та м. Очаків) та 24 квітня у Доманівському районі (з запрошенням Вознесенського, Врадіївського та Вознесенського районів). Також 2 конференції відбудуться у травні, в Новобузькому та Братському районах. Ще одна - у м. Миколаєві у червні.

«Запрошую і закликаю підприємців брати участь у програмі часткового відшкодування відсоткових ставок за кредитами, залученими малим та середнім бізнесом для реалізації проектів у 2018 році. Деталі дізнавайтеся у департаменті економічного розвитку та регіональної політики ОДА, а також у регіональному фонді підтримки підприємництва на Миколаївщині», - звернувся до підприємців Олександр Кушнір.