Відбулось засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій

У середу, 4 квітня, в кризовому центрі Головного управління ДСНС України у Миколаївській області відбулось позапланове засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій. Головував на заході Валентин Гайдаржи, заступник голови облдержадміністрації.

Під час засідання розглянуто 3 основних питання, серед яких проведення позапланових перевірок дотримання суб’єктами господарювання вимог законодавства у сфері пожежної та техногенної безпеки в місцях з масовим перебуванням людей, запобігання та протидії пожежам лісів, торфовищ і сільгоспугідь у літній період 2018 року, результати технічної інвентаризації захисних споруд цивільного захисту на території Миколаївської області та їх готовність.

Під час розгляду першого питання порядку денного акцентовано увагу на необхідності активізації роботи по забезпеченню пожежної безпеки на об’єктах з масовим перебування людей, надано розпорядження по створенню робочих груп для проведення перевірок зазначених об’єктів в районах, містах обласного значення, об’єднаних територіальних громадах та щомісяця на нарадах, засіданнях райдержадміністрацій, міськвиконкомів, сесіях рад розглядати питання по результатам їх роботи. Валентин Гайдаржи зазначив: «Спільним завданням для усіх є підвищення рівня безпеки громадян, які відвідують зазначені заклади, тому даному питанню слід приділити належну увагу!».

Розглядаючи друге питання, головуючий на засідання дав розпорядження представникам органів влади на місцях поновити матеріальні резерви, зокрема пально-мастильних матеріалів, необхідних для забезпечення оперативного реагування у разі потреби. 

Додатково ініційовано розгляд питання про забезпечення безпеки під час святкування релігійних свят. Начальник Головного управління ДСНС України у Миколаївській області Максим Грицаєнко довів до відома присутніх, що на території Миколаївської області розташовано 225 культових споруд у яких відзначатиметься Воскресіння Христове, та зазначив: «Протягом останніх двох тижнів проведено перевірки усіх релігійних установ. Під час даних заходів інспекторським складом проводилися інструктажі стосовно алгоритму дій в разі виникнення пожежі, роз’яснювалися правила користування вогнегасниками із практичним відпрацюванням. Також, рятувальники провели тактико-спеціальні навчання по гасінню умовної пожеж у культових спорудах».

Валентин Гайдаржи, підбиваючи підсумки, підкреслив: «Кожне питання, яке ми сьогодні обговорювали, головне і не має пріоритету між ними. На місцях слід організувати роботу на найвищому рівні, провести комплекс усіх необхідних заходів, аби не допустити виникнення надзвичайних подій чи пожеж у період святкування Великодня, у природних екосистемах, на об’єктах з масовим перебуванням людей. Задач багато і нам з вами їх виконувати. Тому активізуємо усі ресурси, працюємо швидко та ефективно!»