Суд обрав запобіжний захід чоловіку, підозрюваному у скоєнні низки грабежів

Слідчим суддею Центрального районного суду м.Миколаєва Галиною Подзігун обрано запобіжний захід 25-річному чоловіку, підозрюваному у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого ч.2 ст.186 КК України.

Відповідно до матеріалів клопотання, вночі 03.04.2018 року, підозрюваний разом з двома невстановленими наразі особами, вчинили три пограбування, жертвами яких стали чоловік та двоє жінок. Майнова шкода, яку було спричинено потерпілим склала близько 9 тис гривень.

У судовому засіданні прокурор клопотання про обрання міри запобіжного заходу підтримала, зазначивши у якості ризиків можливість підозрюваного переховуватись від слідства та суду, знищити речі або документи, які мають значення у зазначеному кримінальному провадженні, впливати на інших підозрюваних, особи яких ще не встановлено, вчинити новий злочин.

Захисник просив відмовити у задоволенні клопотання та обрати запобіжний захід у виді домашнього арешту. В обґрунтування він зазначив, що підозрюваний має постійне місце проживання, не притягувався раніше до кримінальної відповідальності, утримує малолітню дитину, співпрацює зі слідством.

Підозрюваний свою провину визнав, зазначив, що щиро кається, готовий компенсувати майнову шкоду, яку було нанесено потерпілим, підкреслив, що на скоєння кримінального правопорушення його підбурили двоє чоловіків ромської національності, з якими він вчиняв пограбування і познайомився напередодні ввечері.

Заслухавши думки сторін, всебічно дослідивши матеріали клопотання, слідча суддя Галина Подзігун ухвалила обрати щодо підозрюваного запобіжний захід у виді тримання під вартою з можливістю внесення застави у сумі 50 тис гривень.

 

 

Прес-служба Центрального районного суду м.Миколаєва