Заступник голови Миколаївської ОДА взяв участь у всеукраїнській селекторній нараді з питань реформи місцевого самоврядування

У п’ятницю, 13 квітня, заступник голови ОДА Олександр Кушнір взяв участь у всеукраїнській селекторній нараді з питань впровадження реформи місцевого самоврядування та державної підтримки розвитку інфраструктури об’єднаних територіальних громад під головуванням Віце-прем’єр-міністра України – Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадія Зубка.

В ході наради обговорювались питання важливості відповідності програм соцекономрозвитку ОТГ та областей загальним стратегічним завданням, які поставлені державою.

Окремо було звернено увагу проходженню процесу реформи місцевого самоврядування у 2017 році та основним завданням на 2018 рік.

Так, серед пріоритетних напрямків на загальнодержавному рівні визначено необхідність забезпечення підвищення доступності та якості медичного обслуговування у сільській місцевості, зокрема, формування спроможних мереж надання первинної медичної допомоги та розвитку мережі дитячих будинків сімейного типу.

Крім того, обговорено потребу оптимізації мережі навчальних закладів загальної середньої освіти, впровадження інклюзивного навчання, створення та функціонування концепції «Нового освітнього простору» в школах України.

Також у ході наради було акцентовано увагу на організації та створенні центрів надання адміністративних послуг, підрозділів місцевої пожежної охорони на території громад.