В ОДА відбувся «круглий стіл» з питань протидії російській інформаційній агресії

У вівторок, 15 травня, у Миколаївській обласній державній адміністрації відбулося засідання «круглого столу» на тему: «Підвищення ефективності українських засобів масової інформації, громадського сектору та влади у протидії російській інформаційній агресії». Про це повідомили в ОДА.

Організаторами заходу виступили Миколаївська облдержадміністрація, Фонд «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва (м.Київ), інформаційний партнер – інтернет-видання «Український інтерес».

Участь у засіданні взяли в.о. начальника управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Миколаївської ОДА Олена Іваненко, радник голови ОДА Ярослав Індіков, серед запрошених – представники провідних ЗМІ Миколаївщини та Херсонщини, представники громадських організацій, заступник начальника управління кіберполіції департаменту кіберполіції Національної поліції України В’ячеслав Куліуш та начальник відділу комунікацій ГУ Нацполіції у Миколаївській області Олена Бережна.

«З 2013 року ми всі можемо спостерігати як з боку Росії з Україною ведеться широкомасштабна інформаційна війна – дуже професійна та глобальна. Мета проста – інформаційне забезпечення сепаратистського руху в Україні, послаблення контролю центральної влади, створення проблем безпеки та економічного характеру, залякування, і таким чином підпорядкування їхнього та нашого населення російсько-імперській ідеології та політиці. Для ефективного протистояння цим процесам влада, громадські об’єднання та ЗМІ повинні об’єднатися, тому проведення круглого столу сьогодні – це досить знакова подія для Миколаївщини», - сказала в.о. начальника управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Миколаївської ОДА Олена Іваненко у вступному слові.

У ході «круглого столу» Юрій Горбань та Сергій Ткаченко оприлюднили дані моніторингу різноманітних інформаційних джерел – інформаційних агентств, преси, блогів, інтернет-ЗМІ, сторінок соцмереж, в т.ч. Миколаївської та Херсонської областей.

Представлені результати містять аналіз поточного стану інформаційної війни між Росією та Україною, прогнозів щодо розвитку ситуації в найближчій перспективі, а також рекомендації державним органам влади, громадському сектору та ЗМІ щодо протидії.

Крім цього, присутні у форматі дискусії мали змогу обговорити нагальні питання із зазначеної тематики.

Радник голови Миколаївської ОДА Ярослав Індіков зазначив, що сьогоднішній захід – це дуже вдалий приклад співпраці Миколаївської ОДА з громадськими організаціями та ініціативними групами. Він також акцентував, що облдержадміністрація відкрита для співпраці у плані організації подібних заходів.