Справу щодо зловживань екс-першого заступника директора морпорту «Октябрьск», що привело до збитків, передано до суду

Під процесуальним керівництвом прокуратури Миколаївської області Головним управлінням Національної поліції в області за оперативним супроводом Служби безпеки в області завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом зловживання службовим становищем колишнім першим заступником директора державного підприємства «Спеціалізований морський порт «Октябрьск» (на даний час державне підприємство «Стивідорна компанія «Ольвія») за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.364 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що в 2016 році колишній посадовець, зловживаючи своїм службовим становищем, з метою одержання неправомірної вигоди іншою юридичною особою, надавав неправомірні вказівки про здійснення безоплатних послуг по виконанню вантажних операцій з вантажами цієї юридичної особи, внаслідок чого державному підприємству нанесено збитків у вигляді неодержаних доходів на суму майже півмільйона гривень.

Підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді застави в розмірі 134720 грн.

З метою забезпечення відшкодування завданих збитків накладено арешт на майно підозрюваного. 

15 травня 2018 року прокурором затверджено обвинувальний акт, який скеровано до суду для розгляду по суті.

Слід зазначити, що наприкінці квітня цього року стосовно вказаної особи Миколаївською місцевою прокуратурою № 2 скеровано до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні за ч.2 ст. 364 КК України. Зазначена особа обвинувачується  у сприянні в незаконному зменшенні вартості збереження вантажів для іншої комерційної структури, що завдало збитків державі у розмірі понад 600 тис грн. 

 Прес-служба прокуратури Миколаївської області