На Миколаївщині відбулися урочистості до Міжнародного дня сім’ї та Дня Матері

У вівторок, 15 травня, у Миколаївському академічному українському театрі драми та музичної комедії відбулися урочисті заходи з нагоди Міжнародного дня сім’ї та Дня Матері. Про цн повідомили в ОДА.

Привітати багатодітні родини з усіх куточків нашої області прийшли керівник державної служби Миколаївської облдержадміністрації Юрій Гранатуров, голова Миколаївської обласної ради Вікторія Москаленко, директор департаменту соціального захисту населення ОДА Оксана Єльчієва. 

«Найдорожче, що є в житті – це мама. Найтепліше та найдушевніше, що є в житті – це сім’я. І як би не були важливі батьки, без мами – все погано. З Днем родини, вас, мирного неба та дитячого сміху у ваших оселях», - звернувся до присутніх Юрій Гранатуров, подарувавши разом з малечею із глядацької зали усім мамам бурхливі оплески. 

З нагоди відзначення Дня матері за вагомий особистий внесок у виховання дітей у сім’ї, створення сприятливих умов для здобуття дітьми освіти, розвитку їх творчих здібностей, формування високих духовних і моральних якостей Почесною грамотою голови Миколаївської обласної державної адміністрації нагороджені багатодітні матері:

- Олена Банкулова;

- Валентина Бойченко;

- Лариса Кінаш;

- Олена Макаренко;

- Світлана Рябова;

- Наталія Сільвестрова;

- Анна Сластіна;

- Тетяна Соболєва;

- Людмила Шеремет.

З вітальним словом виступила й директор департаменту соціального захисту населення ОДА Оксана Єльчієва, привітавши першу в області патронатну сім’я з Баштанщини - подружжя Юрія та Валентини Онофрійчук. 

Артисти театру подарували усім присутнім цікаву концертну програму.

Довідково: В Україні з перших років незалежності почала формуватися державна сімейна політика. За роки незалежності вдалося зробити суттєві кроки в напрямку соціального захисту сімей. Сьогодні в області проживає 9182 багатодітні сім’ї, де виховується 31354 дітей.

Управління соціального захисту населення забезпечують видачу посвідчень батькам та дітям з багатодітних сімей, виплати державних соціальних допомог, пільг. На цей час 75897 сім’ї в Миколаївській області отримують різні види державної допомоги на загальну суму 539,4 млн.грн.

Державну допомогу отримують 34 будинків сімейного типу на  212 дітей та 164 прийомних сімей на 306 дитини. Допомогу нараховано та профінансовано на загальну суму 10 млн.грн.