Олександр Кушнір зустрівся з делегацією Посольства Республіки Корея в Україні

У п’ятницю, 18 травня, заступник голови ОДА Олександр Кушнір зустрівся з Повноважним Послом Республіки Корея в Україні паном Лі Янг-Гу, який вперше відвідав Миколаївщину.

У ході зустрічі заступник голови ОДА зупинився на зовнішньоекономічній діяльності Миколаївського регіону з Республікою Корея, акцентувавши увагу на тісній співпраці у зовнішній торгівлі. Так, за 2017-й рік експорт товарів та послуг збільшився майже в 2 рази – 28,8 млн доларів за рахунок поставок зернових культур. Показники імпорту також зросли в 1,5 рази – 5 млн доларів. Діапазон товарів різний: починаючи від запчастин для автомобілів, закінчуючи виробами з вулканізованої гуми.

Крім цього, з корейськими компаніями співпрацюють понад 30 підприємств Миколаївщини, що є прямим свідченням зацікавленості обох сторін у подальшому розвитку взаємовідносин.

«Маємо стосунки й у інших сферах - минулого року група корейських велосипедистів відвідала Миколаїв під час акції «Велокараван Дружби» з нагоди 25-ї річниці встановлення дипломатичних відносин між країнами», - зазначив Олександр Кушнір.

Загалом делегація Посольства Республіки Корея в Україні поділилася, що Миколаївщина справила на них позитивне враження. Пан Лі Янг-Гу висловив переконання про важливість налагодження більш тісних стосунків у різних галузях між Кореєю та областю – від аграрної сфери до культурної. Гості також прийняли запрошення відвідати музей суднобудування та флоту, зоопарк – найкращий в Україні, до речі. В планах корейської делегації також знайомство з кращими університетами Миколаївщини та візити до найбільших аграрних компаній.

«Переконаний, що візит представників Кореї стане ключовим у подальшому розвитку не лише економічної сторони, а й соціальної та культурної. Свою роботу спрямовуємо на благо людей!», - резюмував заступник голови ОДА.