Молоді Нацгвардійці урочисто склали військову присягу у центрі Миколаєва

У суботу відбулось урочисте складання військової присяги особовим складом молодого поповнення військової частини 3039 Південного оперативно-територіального об’єднання Національної гвардії України. Так у самому центрі Миколаєва 60 молодих нацгвардійців один за одним промовляли слова військової присяги на вірність українському народові. Привітати та підтримати службовців прийшли їхні рідні та близькі, друзі, представники обласної влади та духовенства.

В.о. голови Миколаївської облдержадміністрації В’ячеслав Бонь привітав особовий склад військової частини та побажав успішного проходження служби.

«Я щиро вітаю вас з сьогоднішньою урочистою, дуже важливою відповідальною подією в вашому житті – прийняття присяги на вірність народові України. Щиро бажаю вам бути достойними своїх старших товаришів, а відсьогодні – побратимів, які неодноразово доводили свою вірність присязі як на Сході країни, так і під час захисту правопорядку на мирній території. Щиро бажаю вам успішного проходження служби! Бажаю, щоб ви завжди поверталися додому живими та здоровими, щоб у ваших домівках завжди були мир, спокій, благополуччя та достаток. Успіхів! Слава Україні!», - звернувся до молодих нацгвардійців Вячеслав Бонь.

Нагадаємо, що минулого року за ініціативою голови Миколаївської облдержадміністрації Олексія Савченка було затверджено обласну Комплексну програму профілактики злочинності на 2017-2021 роки, та у 2017 році фактично профінансовано 3,8 млн грн, зокрема 836 тисяч гривень було виділено для Національної гвардії України. Наразі, вже на 2018 рік, для Нацгвардії передбачено близько 600 тисяч гривень на закупівлю матеріально-технічних засобів для покращення бойової служби.

Зазначимо, що сьогодні військову присягу склали службовці особового складу військової частини 3039 призову 1/2018 – молоді хлопці віком від 20-ти до 26-ти років з Миколаївської, Кіровоградської та Дніпропетровської областей.

«Після розформування навчального підрозділу особовий склад наших молодих військовослужбовців буде розподілений між підрозділами конвоювання, екстрадиції, охорони підсудних (2 підрозділи) і до підрозділу патрульно-постової служби (вони будуть допомагати працівникам національної поліції підтримувати громадський порядок у місті Миколаєві). За час навчального збору багатьом військовослужбовцям дуже сподобались основи військової науки і є чимало тих, хто вже бажає підписати контракт для служіння у лавах Національної гвардії України», - розповів заступник начальника навчального збору по роботі з особовим складом капітан Віктор Безверхній.