На Миколаївщині триває підготовка до літнього оздоровчо-туристичного сезону

У понеділок, 21 травня, в облдержадміністрації відбулась нарада щодо підготовки до літнього оздоровчо-туристичного сезону на Миколаївщині під керівництвом заступника голови ОДА Євгена Шевченко.

Євген Шевченко зазначив, що по даному питанню вже зроблені певні кроки згідно наміченого плану. Так, за інформацією Березанської РДА, минулого тижня проведено виїзні комісії в зонах відпочинку Коблево та Рибаківка. В Очаківському районі рекреаційні зони забезпечено дорожніми знаками. Сміттєзвалища в межах зон відпочинку ліквідовані.

«Відкритими залишаються питання належної організації пляжних зон та рятувальних постів», - резюмував заступник голови ОДА.

Спеціалісти ДСНС проводять перевірку закладів відпочинку на відповідність усім нормам пожежної безпеки. Крім цього, були обговорені питання забезпечення правопорядку та безпеки туристів і відпочиваючих протягом літнього оздоровчо-туристичного сезону. За попередньою інформацією, правопорядок у курортній сезоні забезпечуватимуть близько сотні правоохоронців, чергування здійснюватимуть і патрульні.

«Наголошую – ми спільно з усіма службами, керівниками громад маємо забезпечити належні умови для створення безпечних умов для відпочиваючих!», - підкреслив Євген Шевченко.

Окремо заступник голови ОДА звернувся  до суб’єктів господарювання щодо оформлення працівників згідно чинного законодавства, відмітивши, що це їх прямий обов’язок та відповідальність, бо інакше їм штрафів не уникнути.