«Конкурсна комісія відібрала перші 4 мікропроекти місцевого розвитку», - Олександр Кушнір

У четвер, 24 травня, заступник голови Миколаївської обласної державної адміністрації Олександр Кушнір провів перше засідання конкурсної комісії по відбору мікропроектів місцевого розвитку. Члени комісії відібрали 4 проекти, які відповідають напрямам та умовам використання субвенції з обласного бюджету. Загальний обсяг фінансування проектів складає майже 943 тис грн, з яких кошти субвенції – 818 тис грн, решта – співфінансування з місцевих бюджетів.

«Сьогодні провели перше засідання конкурсної комісії по відбору мікропроектів місцевого розвитку. Зазначу, що за результатами першого етапу громадами було подано 61 заявку, що показує їхню зацікавленість та позитивне сприйняття. Як наголошує голова Миколаївської ОДА Олексій Савченко, соціальний та економічний розвиток громад – необхідна умова успіху регіону, а забезпечення гідних умов для жителів – прямий обов’язок кожного», - повідомив Олександр Кушнір.

Усі проекти спрямовано на оновлення та покращення умов у громадах. Так, завдяки цьому механізму буде:

- облаштувано спортивного комплексу «WORKOUT S-50» на стадіоні «Колос» в Арбузинській селищній ОТГ;
- завершено капітальний ремонт глядацької зали Будинку культури в с. Пересадіка Воскресенської ОТГ Вітовського району;
- покращено матеріально-технічну базу НВК у Мостівській сільській ОТГ на Доманівщині;
- оновлено медичне обладнання Казанківського районного Центру первинної медико-санітраної допомоги.

«Оскільки це перші мікропроекти, вирішили запустити малу чергу, щоб зрозуміти як цикл буде відбуватися далі. Найближчим часом відкриємо дозаявки. Решта проектів будуть надалі опрацьовуватися комісією. По мірі того як вони будуть розглядатися, ми мобільно збиратимемося, щоб не затягувати процес їх реалізації», - розповів Олександр Кушнір.

Заступник голови ОДА висловив переконання, що депутати обласної ради та члени бюджетної комісії підтримають такий підхід, і спільними зусиллями буде реалізовано надважливі проекти на території регіону. «Впевнений, що вже до 1 червня зможемо побачити результати, а далі це стане дієвим механізмом забезпечення благоустрою життя громад. Разом працюємо на благо людей, і пам’ятаймо: вони – наша найбільша цінність», - наголосив Олександр Кушнір.