Понад 30 проектів надійшло від учасників АТО для отримання допомоги на відкриття власної справи

З метою соціальної підтримки демобілізованих учасників антитерористичної операції, за ініціативи голови Миколаївської ОДА Олексія Савченка спеціалістами облдержадміністрації була розроблена унікальна і єдина в своєму роді програма підтримки учасників антитерористичної операції. У грудні минулого року розроблений і затверджений порядок надання одноразової допомоги для відкриття власної справи учасниками АТО.

У квітні відповідно до рішення позачергової сесії Миколаївської обласної ради для надання одноразової допомоги  на відкриття власної справи учасникам антитерористичної операції з обласного бюджету передбачені кошти в розмірі 1 млн грн.

Проекти можуть реалізовуватись на умовах співфінансування, термін реалізації проекту – в умовах 1 бюджетного року. Рекомендована вартість проектів в межах 50 тис. грн.

Переможці будуть відбиратись за рейтинговим списком членами конкурсної комісії до складу якої входять експерти, які зможуть також надати учасникам консультативну допомогу.

8 червня завершено прийом документів від учасників АТО, які бажали взяти участь у програмі підтримки – відкриття власної справи демобілізованих учасників антитерористичної операції. Усього на конкурс надійшло понад 30 проектів.

«Допомога учасникам АТО – це наш прямий обов’язок. На обласному рівні ми всіляко намагаємось допомогти хлопцям, які повернулися з війни на сході України, допомогти знайти себе у мирному житті. Відкриття власного бізнесу для них може стати справою усього життя. Наше завдання – надати можливості й створити умови. Саме з цією метою й було розроблено цю програму», - прокоментував голова ОДА Олексій Савченко.

Нагадаємо, у 2018 році в обласному бюджеті на купівлю квартир миколаївським військовослужбовцям передбачено 10 млн грн на умовах співфінансування з місцевими бюджетами міст, районів, ОТГ. Крім того, в області діє державна програма, відповідно до якої учасники АТО – інваліди І-ІІ груп та сім’ї загиблих у АТО військових мають право отримати компенсацію за купівлю житла.