Миколаївщина подала на погодження до Мінрегіону понад 120 проектів, спрямованих на формування інфраструктури ОТГ

Від Миколаївщини до Мінрегіону подано понад 120 проектів на формування інфраструктури 28-ми об’єднаних територіальних громад за субвенцією з державного бюджету. Загальна сума фінансування на формування інфраструктури ОТГ може скласти 106,5 млн грн, із них державна субвенція - 86,2 млн.  Про це на своїй сторінці у мережі Фейсбук повідомив заступник голови Миколаївської обласної державної адміністрації Олександр Кушнір.

За словами заступника голови ОДА, на сьогоднішній день всі проекти сформовані, отримані висновки щодо їх відповідності програмі соціально-економічного розвитку, і направлені на адресу Мінрегіону (в термін встановлений Міністерством, а саме до 15 червня). 

«До реалізації реформи децентралізації, ініційованої Президентом України Петром Порошенком команда Миколаївської обласної державної адміністрації підходить системно, роблячи акценти на якісні зрушення, а не на формальні показники. Це принципова позиція голови ОДА Олексія Савченка, на чому він особисто неодноразово наголошує і вимагає саме такого підходу від новообраних голів об’єднаних територіальних громад області. Саме тому зараз ми надаємо постійну підтримку громадам у написанні проектів, аби в подальшому вони знали усі нюанси й проблемних питань не виникало», - зазначив Олександр Кушнір. 

Заступник голови ОДА розповів, що з метою ґрунтовного відпрацювання якості проекті - аби вони не поверталися назад до регіону і час не втрачався, він особисто з кожним головою ОТГ (а це 28 громад і понад 120 заявок) розглянув доцільність того чи іншого проекту, важливість його для громади, наголосивши на необхідності своєчасного використання коштів. В свою чергу фахівці ОДА допомогли якісно скласти проекти, врахувавши усі вимоги.

«Основне, чому приділено увагу - можливість використання коштів субвенції у повному обсязі і найбільш якісно для громади до кінця поточного року, щоб кошти не поверталися назад, а були ефективно використані. Все, що робимо – робимо на благо людей, вони наша найбільша цінність!», - наголосив Олександр Кушнір.