На Миколаївщині проходить другий тур Всеукраїнського конкурсу «Кращий державний службовець»

Гарну можливість презентувати себе як кваліфікованих, ерудованих і перспективних державних службовців отримали працівники органів виконавчої влади Миколаївщини, узявши участь у щорічному Всеукраїнському конкурсі «Кращий державний службовець».

Уже в одинадцяте в Україні проводиться зазначений конкурс. Однак, цьогоріч він є особливим, адже відбувається у контексті святкування 100 – річчя державної служби.

18 червня у Миколаївському обласному центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій проходить вже другий - обласний етап зазначених змагань.

Для проведення першого туру у 2018 році на місцях було створено 29 оргкомітетів, з них: 10 – в апараті та структурних підрозділах Миколаївської обласної державної адміністрації; 19 – в районних державних адміністраціях.

До першого туру конкурсу, який відбувся у квітні на місцях, оргкомітетами згідно з кваліфікаційними вимогами було допущено 158 державних службовців. Його переможцями стали 36 держслужбовців:

- у номінації „Кращий керівник” - 14 державних службовців (1 особа - представник структурного підрозділу Миколаївської обласної державної адміністрації, 13 осіб – представники районних державних адміністрацій),

- у номінації „Кращий спеціаліст” – 22 державних службовця (5 осіб - представники структурних підрозділів Миколаївської обласної державної адміністрації, 17 осіб – представники районних державних адміністрацій).

До обласного етапу допущені 35 переможців першого туру в номінаціях «Кращий керівник» та «Кращий спеціаліст».

На учасників чекає проходження тестування з питань службової етики, етикету та іміджу державного службовця, співбесіда з питань державного управління, а також публічні виступи з актуальних питань сусіпільно-політичного розвитку країни та реформування державного управління.

Голова Миколаївської обласної державної адміністрації Олексій Савченко зазначає, що подібні конкурси дозволяють держслужбовцям показати свої знання та вміння у широкому професійному колі. «Зичу перемоги кращим професіоналам в обласному етапі, впевнений, що Миколаївщина буде гідно представлена на всеукраїнському рівні», - прокоментував Олексій Савченко.

Переможці від області у номінації «Кращий керівник» та «Кращий спеціаліст» серед райдержадміністрацій та окремо переможці у номінації «Кращий керівник» та «Кращий спеціаліст» серед структурних підрозділів облдержадміністрації представлятимуть Миколаївщину восени у фіналі Всеукраїнського конкурсу.