Миколаївські спортсмени блискуче виступили на чемпіонаті України з академічної греблі

Миколаївські спортсмени здобули призові місця на молодіжному чемпіонаті України з академічної греблі, що проходив у Києві з 14 по 17 червня.

«Ми пишаємось нашими переможцями та призерами змагань і бажаємо їм наснаги у майбутньому! Крім того, ми всіляко підтримуємо нашу молодь і спортсменів, адже це позиція Миколаївської облдержадміністрації, і зокрема голови ОДА – Олексія Савченка. Участь команди у змаганнях фінансувалась за рахунок обласного бюджету, було витрачено близько 20 тис грн», - прокоментував заступник голови облдержадміністрації Євген Шевченко.

Так, в четвірці розпашній чемпіонами стали Владислав Сомов, Олександр Вепрєв та Вячеслав Березовський, срібним призером - Анастасія Данилик, бронзовим - Аліна Бучек, Таміла Мягка, Катерина Джуріна та Олександра Мальчикова.

В чоловічій четвірці з рульовим «золото» завоювали Роман Скорий, Павло Дощенко, Денис Дзюбинський, «срібло» - Євген Чумак, Данило Єгоров, Владислав Калюжа, Віталій Шестерик.

В жіночій четвірці з рульовим в чемпіонському екіпажі гребла Ганна Івасюк, в «срібному» - Інна Малишко. В двійці розпашній «бронза» у Владислава Шмальдія та Вячеслава Суглоба. В екіпажах вісімок у чоловіків «золото» завоювали Денис Кривуля, Сергій Євдокимов та Олександр Сидорчук, «срібло» - Роман Скорий, Павло Дощенко, Олександр Вепрєв, Данило Єгоров, Денис Дзюбинський.

У дівчат в цій дисципліні  срібним призером стала Анастасія Данилик, бронзовими - Аліна Бучек, Таміла Мягка, Катерина Джуріна, Олександра Мальчікова, Анастасія Валуєва і Марина Ткаченко.

Також вагомі досягнення і у миколаївських гребців-легковаговиків. Ольга Щербина стала чемпіонкою в одиночці та срібним призером в двійці парній. У Анастасії Валуєвої та Оксаны Бойко «золото» в двійці розпашній, у Романа Кириловського, Владислава Дзюбинського та Дмитра Галяна - в четвірці парній. Микола Новаківський - бронзовий призер в одиночці.