Відбулось виїзне засідання колегії департаменту освіти і науки Миколаївської ОДА

У вівторок, 19 червня, на базі відділу освіти Снігурівської райдержадміністрації відбулось виїзне засідання колегії департаменту освіти і науки Миколаївської ОДА за участю начальників відділів, управлінь освіти, об’єднаних територіальних громад Миколаївщини.

Учасники засідання розглянули на колегії питання рівня управлінської діяльності управлінь освіти Вознесенської, Первомайської та Очаківської міських рад, результати здійснення внутрішнього аудиту в установах та закладах освіти обласного підпорядкування, а також стану та організації навчально-виховної та навчально-тренувальної роботи, розвиток масового спорту в дошкільних, загальноосвітніх, інтернатних, професійно-технічних та позашкільних закладах освіти Арбузинського, Врадіївського, Доманівського, Казанківського та Новобузького районів.

Так, впродовж 2017 року було проведено вісім планових фінансових аудитів та один позаплановий. Під час аудитів проводилась оцінка законності та достовірності фінансової і бюджетної звітності, правильності ведення бухгалтерського обліку. На всіх досліджених об’єктах виявлені порушення фінансово-бюджетної дисципліни, викривлення фінансової та бюджетної звітності, недосконалий внутрішній та службовий контроль. З виявлених фінансових порушень, що призвели до збитків бюджету, відшкодовано 875,53 тис грн. За результатами аудитів надано рекомендації щодо відшкодування незаконних витрат бюджетних коштів з питання організації та стану бухгалтерського обліку, організації харчування, недопущення порушень при нарахуванні заробітної плати, складанні штатних розписів та тарифікації, обліку гурткової роботи, налагодженню внутрішнього контролю в закладах освіти.

За підсумками роботи також відзначено успішний досвід діяльності управлінь освіти Первомайської та Вознесенської міських рад, надано рекомендації стосовно підвищення якості виконання управлінських функцій в умовах змін.

Керівники органів управління освітою мали можливість ознайомитися з матеріально-технічним забезпеченням та оформленням Євгенівського НВК, що в 2017 році увійшов до пілотного проекту «Новий освітній простір». Завдяки участі в проекті осучаснено зовнішній дизайн фасаду та внутрішній дизайн комплексу. Придбано обладнання для навчальних кабінетів,  зокрема: оргтехніка, інтерактивні комплекси, шкільні парти, навчально-комп’ютерні комплекси, комп’ютерна техніка для шкільної бібліотеки, кабінет фізики та хімії, англійської мови, меблі для їдальні, спортивний інвентар тощо.

Після колегії відбулася нарада з начальниками відділів, управлінь освіти, об’єднаних територіальних громад щодо актуальних питань підготовки до нового навчального року у рамках оголошеного головою ОДА Олексієм Савченком року освіти та інклюзивного навчання.