В облдержадміністрації відбулася нарада з керівниками енергопостачальних підприємств

У понеділок, 9 липня, під керівництвом заступника голови ОДА Валентина Гайдаржи проведена чергова нарада з керівниками енергопостачальних підприємств області.

У ході наради присутнім доведено вимоги голови Миколаївської ОДА Олексія Савченка щодо вжиття заходів по дотриманню графіку підготовки до наступного опалюваного сезону, встановлення приладів дистанційної передачі даних на теплоджерела бюджетної сфери згідно вимог Кодексу газорозподільних систем.

З боку Миколаївської міської ради поінформовано про винесення на засідання виконкому міськради 13 липня питання про погодження інвестиційної програми ОКП «Миколаївоблтеплоенерго» на 2018-й рік та питання списання незадіяних в експлуатації трубопроводів гарячого водопостачання як резерву для підготовки систем теплозабезпечення житлових будинків до наступного опалювального сезону.

Доручено МКП «Миколаївводоканал» тримати на контролі питання поставок хлору та гіпохлориту натрію для забезпечення знезараження питної води. Частково запаси підприємства минулого тижня поповнені, але зазначене питання залишається ще достатньо складним, враховуючи простої акціонерного товариства «Дніпроазот».

Миколаївська ТЕЦ надала інформацію про заміну 90 погонних метрів теплових мереж, в тому числі на ділянці по вулиці Московська, яка підготовлена до гідравлічних випробувань, а також про проведення конкурсних закупівель на придбання ще 200 погонних метрів трубної продукції для заміни ділянок теплових мереж.

Валентин Гайдаржи звернувся до керівництва міської ради та департаменту житлово-комунального господарства Миколаївської міськради щодо прискорення темпів підготовки житлового фонду до опалювального періоду, зокрема в частині розгляду питань про надання фінансової допомоги житлово-експлуатаційним підприємствам та забезпечення першочергової повної готовності тих житлових будинків, які не потребують значних капітальних вкладень для ремонту внутрішньобудинкових систем опалення та інших інженерних мереж.

Додатково з боку МКП «Миколаївводоканал» надана інформація про заміну 200 погонних метрів колектору каналізації по вулиці Лєскова у Миколаєві, а також проведення конкурсних закупівель робіт з реконструкції каналізаційного колектору по вулиці Богородична, до виконання яких можна буде приступити з наступного тижня, за умови виділення додаткового фінансового ресурсу з боку Миколаївської міської ради.