За добу в Миколаївській області сталось 17 пожеж

За минулу добу 14 липня на території Миколаївської області зареєстровано 17 пожеж. У переважній більшості горіли сміття та суха трава на відкритих територіях. Дані події сталися у Вітовському, Миколаївському, Баштанському, Веселинівському, Братському, Вознесенському районах області, містах Миколаїв, Вознесенськ та Очаків, а також смт. Березнегувате. Загальна площа, яку пройшов вогонь склала майже 29 га. Також зафіксовано 2 пожежі на території приватних домоволодінь у Вітовському та Березанському районі, де також горів сухостій на загальній площі понад 1000 кв.м.

Підрозділами Головного управління ДСНС України у Миколаївській області забезпечено оперативне реагування на всі повідомлення. Завдяки своєчасно вжитим заходам у одному випадку вдалося вберегти від вогню поле з соняшником та кукурудзою, а у іншому – врятовано 150 вуликів.

Рятувальники Миколаївщини в черговий раз нагадують усім громадянам! У таку спеку, яка наразі панує на вулиці, навіть маленька іскра може наробити великої біди та призвести до масштабної пожежі та непоправних наслідків! Не провокуйте пожеж у природних екосистемах та не наражайте на небезпеку власні матеріальні надбання!

 

ГУ ДСНС України у Миколаївській області