В Миколаївській області через необережне поводження з вогнем за добу згоріло майже 20 га стерні

За добу, 15 липня, на території Миколаївської області зареєстровано 11 пожеж сухої трави та стерні на відкритих територіях орієнтовною площею 20 га. Випадки сталися у Врадіївському, Очаківському, Миколаївському, Вітовському, Новоодеському районах області, містах Миколаїв, Вознесенськ, Очаків. У всіх випадках спричинила пожежі необережність з вогнем громадян.


Підрозділи Головного управління ДСНС України у Миколаївській області забезпечили оперативне реагування на всі повідомлення. У Врадіївському районі не допущено розповсюдження вогню на лісосмугу та поле з соняшником.
Відомо, що пожежі завдають значної шкоди екології та людям. Значна кількість сполук свинцю, ртуті, формальдегіду, бензапирена, а також тисячі токсичних сполук, багато з яких до цих пір не вивчені, забруднюють повітря. Всі ці речовини здоров'я нікому не додадуть, зате можуть спровокувати приступ алергії, або напад астми. Кожному, хто навмисно випалює сухостій або через необережність провокує пожежі, необхідно замислитись над тим,  скільки цих речовин потрапило у навколишнє середовище за добу, тиждень, місяць?


Шановні громадяни, дотримуйтесь правил пожежної безпеки! Не провокуйте виникнення пожеж. Враховуйте, що на території області встановлено 5 клас пожежної небезпеки, що в свою чергу вимагає особливої обережності з відкритим вогнем.

Прес-служба ДСНС у Миколаївській області