У Сенкевича нет претензий к фирме «Місто для людей», которая будет обслуживать жилые дома

Городской голова Николаева Александр Сенкевич сообщил, что победа в конкурсе на обслуживание домов в трех микрорайонах ООО «Місто для людей – Миколаїв» закономерна и у него не возникло вопросов к этой фирме. Однако это стало для него сюрпризом. Об этом мэр написал на своей странице в Facebook.

 

Напомним, что теперь обслуживать многоэтажки в Ингульском, Корабельном районах, а также в микрорайоне Соляные будет компания «Місто для людей – Миколаїв», которая в пятницу 13-го июня стала победителем конкурса.

А.С.: Як і багато інших миколаївців я почав ставити питання Департаменту ЖКГ Миколаївської міської ради, чому так вийшло, що комісія обрала компанію, яка була створена місяць тому. Я відповіді почув. Мене, і як міського голову, і як миколаївця, який живе в багатоквартирному будинку в Інгульському районі, вони задовольнили. Але я хочу, аби ці відповіді почули всі жителі нашого міста

Александр Сенкевич хочет, чтобы Репин рассказал николаевцам по каким критериям выбиралась эта компания. 

 А.С.: Чому саме ця компанія та звідки вона, чому саме такий тариф, а не інший, щоб тим політичним силам, які вирішили на цій темі або попіаритись, або розпочати передвиборчу гонку, не було більше можливості розповсюджувати маніпуляції.

Мэр добавил, что согласно закону Украины жители могут самостоятельно выбрать другую фирму для обслуживания в течении 2 месяцев. 

А.С.: Від себе додам, що конкурс на визначення керуючої компанії – це не примха Департаменту ЖКГ, це вимога Закону України «Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку». В той же час, рішення комісії – це не догма, не остаточне рішення без права на оскарження. Згідно закону, якщо жителі будинку не визначились з тим, хто буде обслуговувати їх будинок, це повинен зробити Департамент ЖКГ, що він і зробив, подобається це комусь, чи ні. І я, як міський голова, не збираюсь в угоду комусь впливати на рішення комісії, чого не робив і до цього. Якщо комісія вирішила, що приватна компанія буде більш ефективною за ті ЖЕКи, які роками управляли нашими будинками, то може замість того, щоб сліпо виступати за ЖЕКівську монополію подивитись - а може ця компанія буде краще справлятись зі своєю справою, ніж ЖЕКи? В той же час якщо жителі будинку не хочуть, аби їх обслуговувала саме ця компанія, вони мають право впродовж 2 місяців визначитись з іншою – наприклад, з тим комунальним ЖЕКом, який обслуговавав їх будинок раніше. 

И попросил не пиариться на этой теме отдельных личностей. 

А.С.: І я би бажав, аби ті депутати та політики, які взялись робити гучні заяви, краще б направили свою енергію на те, аби допомогти своїм виборцям, за яких вони так турбуються, створити ОСББ в своїх будинках, чим ми займаємось останні роки та від чого ще не було жодних нарікань від миколаївців.