В облдержадміністрації визначили шляхи вирішення екологічної ситуації, що виникла на Новоодещині

У середу, 1 серпня, в облдержадміністрації під керівництвом першого заступника голови ОДА В’ячеслава Боня відбулась нарада з питання екологічної ситуації в Новоодеському районі Миколаївської області та місті Нова Одеса.

На початку липня до керівництва облдержадміністрації звернулись депутати Миколаївської обласної ради щодо можливих порушень екологічного законодавства в місті Нова Одеса та Новоодеському районі. За зазначеним зверненням на місце виїхала обласна робоча група, яка перевірила наступні об’єкти: колишні каналізаційні очисні споруди міста, Центральну районну лікарню, звалище твердих побутових відходів, місце скиду до міської каналізації стічних вод ТОВ «Миколаїврибпром», колектор стічних вод молокопереробного заводу та комунальні очисні споруди каналізації, що експлуатуються КП «Прибузьке».

Обстеження підтвердило наявність значних екологічних проблем, що сталися через недотримання суб’єктами господарювання вимог екологічного та санітарного законодавств.

 За результатами наради В’ячеслав Бонь доручив у найкоротші строки:

         -  провести контрольні аналізи стічних вод, які передаються на міські каналізаційні очисні  споруди;

         - розробити план заходів щодо встановлення системи попередньої очистки стоків від промислових підприємств;

         - привести місце накопичення твердих побутових відходів м. Нова Одеса до вимог чинного законодавства;

         - надати пропозиції шодо приведення колишніх каналізаційних очисних споруд у безпечний для життєдіяльності населення стан.

В’ячеслав Бонь наголосив на необхідності дотримання підприємствами та організаціями Новоодеського району і м. Нова Одеса вимог природоохоронного законодавства та забезпечення норм санітарно – епідеміологічного благополуччя населення.

Вирішення всіх піднятих на нараді питань взято під контроль Миколаївської облдержадміністрації.