На Миколаївщині поліцейські вилучили у селянина 61 кущ коноплі та більше 3 кг канабісу

У липні правоохоронці Доманівського відділення поліції ГУНП в Миколаївській області отримали оперативну інформацію про те, що 47-річний мешканець одного з сіл району на території своїх домоволодінь вирощує та зберігає наркозілля.

Отримавши дозвіл суду, поліцейські за місцем мешкання чоловіка провели обшук. На його городі правоохоронці виявили більше 60 кущів коноплі, замаскованих серед кукурудзи. Про нарковмісні рослини господар дбав належним чином: обробляв від бур’янів та поливав.

На іншій території домогосподарства співробітники поліції знайшли та вилучили рослини коноплі у висушеному стані та вже готовий до вживання канабіс.

Зі слів 47-річного наркоагронома, протягом 15 років він вживає наркотики і вирощував коноплю для власного вживання.

За результатами дослідження встановлено, що вилучене наркозілля є особливо небезпечним наркотичним засобом канабісом вагою 3 кг 70 грамів.

За вказаним фактом триває розслідування кримінального провадження, розпочатого за ознаками ч. 1 ст. 310 КК України «Незаконний посів або вирощування снотворного маку чи конопель» та ч.3 ст.309 КК України «Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту». Санкції вказаних статей передбачають покарання від штрафу до позбавлення волі на строк від п'яти до восьми років.

Наразі вирішується питання про обрання чоловікові міри запобіжного заходу.

Відділ комунікації поліції Миколаївської області